JUNE 18, 2012

norwegian wild reindeer centre pavilion

From @leamernyc:

I find this incredibly original combination of organic shapes, design and materials with the clean, modern geometry of this space to be breathtaking. I imagine from inside the space, the viewers must have a sense of time stopping. What better way to truly appreciate the majestic wonder of nature in which it is situated.

From Design Boom:

The recently completed ‘norwegian wild reindeer centre pavilion’ in dorve, norway by oslo-based practice snøhetta has been shortlisted by the world architecture festival for an award in the display category. The 90 square meter observation pavilion is positioned within the dovrefjell-sunndalsfjella national park, the remaining home to wild reindeer herds. Perched upon a plateau at an elevation of 1200 meters above sea level, the structure provides transient visitors with panoramic vistas of the prominent snøhetta mountain range.

Submitted by @leamernyc

Photos via Klaas Van Ommeren, Jan Olav Storli, and Snøhetta

(via Design Boom via Snøhetta)

Be the first to like.
BACK TO TOP
Greading
Creative Mind
Shared Experience
The Coolest